Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszony fenkuł z piersią kurczaka"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10678
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10678
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Składniki
ok. 25 minut
Filet kurczaka opłukać, wytrzeć, oprószyć pieprzem i solą. Fenkuł oczyścić, odciąć zielone części, bulwę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso, usmażyć je na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć plasterki fenkuła. Podlać je bulionem. Ponownie na patelnię włożyć filet z kurczaka. Całość skropić sokiem z limonki. Gotować ok. 10 minut.
Danie wyłożyć na talerz. Posypać ziarenkami czerwonego pieprzu. Udekorować plasterkami limonki oraz zielonymi częściami fenkuła. Podawać z chrupiącą bagietką.Źródło: Życie na gorąco