Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone warzywa z fetą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Soczewicę opłucz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój w plasterki, a paprykę w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanym maśle.
Następnie dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili (albo chili w proszku) i przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut, po czym dołóż pomidory wraz z sokiem z puszki, socze wicę oraz dynię pokrojoną w kostkę. Dosyp listki laurowe, sól, pieprz.
Po około 20 minutach dorzuć 2 gałązki tymianku.
Całość dokładnie wy- mieszaj i podawaj na świeżych listkach szpinaku. Danie posyp pokruszonym serem feta.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250Źródło: Super TV