Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszone papryki z nadzieniem mięsno-ryżowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, zeszklij na oleju. Wymieszaj z mięsem, ryżem i koncentratem. Nadzienie przypraw solą, pieprzem, ziołami oraz słodką i ostrą papryką. Cukinię oczyść, pokrój w kostkę.
Warzywa z włoszczyzny w zależności od rodzaju: oczyść, obierz, opłucz. Pokrój je na kawałki, włóż do garnka o szerokim dnie, dołóż cukinię. Zalej bulionem. Wrzuć listki laurowe. Posyp ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Doprowadź do wrzenia.
Papryki umyj, zetnij wierzchy, oczyść i napełnij farszem. Ustaw je na warzywach. Przykryj, duś ok. 35 minut. Pod koniec posyp natką. Papryki podawaj z warzywami i sosem z duszenia.Źródło: Naj