Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona kapusta ze smażonymi pierogami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5048
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5048
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 892
Składniki
Kapustę oczyść i drobno poszatkuj. Przełóż do garnka i zalej 2 szklankami wody. Następnie dodaj trochę soli i gotuj przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij. Wsyp 2 łyżki mąki i chwilę podsmaż. Dodaj kapustę razem z wodą i dokładnie wymieszaj. Dodaj przyprawy – liść laurowy, ziele angielskie i wszystko razem duś przez około 15 minut.
Po częściowym odparowaniu płynu kapustę przykryj i od czasu do czasu mieszaj, aby się nie przypaliła. Pod koniec duszenia dopraw kapustę do smaku solą, pieprzem, szczyptą chili oraz sokiem z cytryny.
Na sam koniec dodaj drobno posiekany koperek. Kapustę wyłóż na talerze, na wierzch ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).Źródło: Na żywo