Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona kapusta z karkówką"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3157
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2804
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 33
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3157
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2804
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 33
Składniki
Kapustę dość grubo poszatkuj. W garnku stop połowę masła, zeszklij na nim posiekaną cebulę, dodaj kapustę, wymieszaj. Po 5 min podlej wodą i duś, aż zmięknie (jeśli trzeba, uzupełniaj wodę). Do miękkiej kapusty dodaj pokrojony koperek, dopraw solą, pieprzem, podduś. Na koniec dodaj zasmażkę z reszty masła i mąki (rozgrzej je na patelni, oprósz mąką).
Mięso oprósz solą i pieprzem. Następnie na patelni na rozgrzanym oleju przesmaż rozbite kotlety z obu stron na złoto. Przełóż je do rondla, lekko podlej wodą, włóż listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego i duś do miękkości (możesz użyć gotowej esencji do duszonych mięs). Przygotowane mięso podaj z duszoną kapustą.Źródło: Świat kobiety