Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Duszona fasolka z porem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4326
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 831
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4326
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 831
Składniki
Fasolkę przebierz, zalej wodą i odstaw na noc do namoczenia. Zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości, odcedź. Por oczyść starannie, opłucz i osusz, posiekaj w krążki. Czosnek obierz, drobno poszatkuj. Rozgrzej dużą patelnię bez tłuszczu.
Na patelnię wsyp kumin, kurkumę oraz curry. Chwilę ogrzewaj. Gdy przyprawy zaczną wydzielać aromat, wlej oliwę. Wrzuć por i czosnek, przesmaż. Podlej 3 łyżkami wody, duś 5 min. Dodaj fasolkę, duś chwilę razem. Dopraw solą i pieprzem.
porcje, czas ok. 70 min; porcja – 330 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety