Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona cukinia"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 136
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 136
Składniki
Kabaczek i cukinię umyj, osusz, pokrój w kostkę (młodych warzyw nie trzeba obierać, ale lepiej usunąć miąższ z pestkami). Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Olej roz grzej na patelni, zeszklij cebulę z czosnkiem. Dodaj cukinię, kabaczek, wlej kilka łyżek wody, duś do miękkości. Wsyp osączoną z zalewy fasolę, przypraw do smaku solą, pieprzem ziołowym, curry i słodką papryką. Wymieszaj. Udekoruj gałązkami natki.Źródło: Chwila dla Ciebie