Duńskie owsiane

Duńskie owsiane
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Szybkie, proste, pyszne! Mój mąż powiada, że to dla tych ciastek się ze mną ożenił hehe ;)

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto.

  2. Z ciasta formować kulki i lekko spłaszczać je w dłoniach, układać na suchej blasze. Pieć 15 min. w temperaturze 180 st.

  3. Zamknięte w szczelnym pojemniku mogą "lezeć" nawet 3 tygodnie.

  4. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (17)

kantarella 12 marca 2010
Co to sa kamyczki brzeskie ?? jakies orzeszki ??
Mole3 12 marca 2010
Hmm, spróbujemy, ładnie wyglądają. Można zamiast kamyczków dać np. rodzynki? Pozdrawiam.
wiola1100 12 marca 2010
wyglądają pysznie i mam pytanie kamyczki brzeskie to takie orzeszki w koloroych skorupkach nigdy nie kupowałam... Czytaj całość »
wyglądają pysznie i mam pytanie kamyczki brzeskie to takie orzeszki w koloroych skorupkach nigdy nie kupowałam ale jakoś tak to kojarze z półek sklepowych
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki