Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32542
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 904
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32542
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 904
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Ser wymieszać z 2 jajkami dodać rodzynki ( dosłodzić wg. uznania)- nie może być zbyt luźny
Mleko lekko podgrzać, dodać 7 łyżek cukru i drożdże- poczekać aż urosną.
Mąkę przesiać, dodać masło wszystko razem posiekać. Dodać 3 jajka, drożdże z mlekiem i resztę cukru. Zagnieść ciasto, odstawić na ok.2 godz. do lodówki.
Wyrośnięte ciasto przekroić na 4 części. Każdą rozwałkować na kształt prostokąta, wyłożyć porcję sera, zwinąć w rulon i pokroić na porcje. Każdą drożdżówkę posmarować rozkłóconym jajkiem lub mlekiem.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 180-200 st. ok. 30-40 min (termoobieg) lub troszkę dłużej przy "góra- dół" ( trzeba obserwować). * Z takiej ilości wyszło mi 40 drożdżówek Zapraszam do wypróbowania przepisu :)