Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówki z jabłkami dla leniwych"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Drożdże rozkruszyć do miski. Dodać cukier, jajka, olej, cukier waniliowy, lekko podgrzane mleko i mąkę. Składników nie należy mieszać! Miskę przykryć czystą lnianą ściereczką i odstawić na cztery godziny w ciepłe miejsce.
Po tym czasie wszystkie wymieszać na jednolitą masę. Blachę posmarować tłuszczem. Wyłożyć na nią ciasto.
Jabłka umyć, obrać ze skórki (niekoniecznie), przekroić na ćwiartki, wydrążyć gniazda nasienne. Owoce pokroić w plastry. Ułożyć na cieście. Posypać łyżeczką cynamonu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175oC na ok. 45 minut.
Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i nie wyjmując blachy, dać ciastu spokojnie wystygnąć. Ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.
ok. 290 minutŹródło: Twoje Imperium