Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki śliwkowo-pomarańczowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 694
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 677
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1574
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 694
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 677
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1574
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4844
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza</strong>
Ciasto: mleko podgrzej, dodaj drożdże, 3 łyżki mąki i łyżkę cukru, wymieszaj. Masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj cukier, kandyzowaną skórkę, jajko i rozczyn, połącz. Wlej masło, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: mąkę, masło, cukier i mielone migdały utrzyj. Kruszonkę schłodź.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej, wymieszaj z migdałami. Śliwki przekrój na pół. W miejsce pestki wlej czekoladę. Ciasto rozciągnij, wytnij krążki. Ułóż śliwki, zlep, formując bułeczki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz około 30 min w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie