Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, polecam :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Składniki
Drożdże mieszamy w naczyniu ze szklanką letniego mleka, dodajemy dwie łyżki cukru i 4 łyżki mąki. Zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut- do wyrośnięcia. Kiedy zaczyn zwiększy swoją objętość dwukrotnie -dodajemy mąkę , rozbełtane jajka, cukier, pozostałe letnie mleko. Wyrabiamy i pod koniec wlewamy roztopiona letnią margarynę. Wyrabiałam około 20 minut. Ciasto nie odchodzi od ręki (nie przejmujemy się tym) Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ręce smarujemy olejem , stolnice posypujemy mąką. Bierzemy porcjami ciasto i formujemy co tylko chcemy:) Pieczemy 40-50 minut w 170* SMACZNEGO.