Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
która zawsze wychodzi
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 81
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 81
Składniki
Wieczorem kruszymy drożdże do miski, dodajemy 1 szklankę cukru, 2 opakowania cukru wanilinowego mleko i olej. W osobnym naczyniu bełtamy 5 jajek i dodajemy do miski. Dodajemy 2 szklanki mąki. Wszystko mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki.
Kruszonka: 100g mąki, 120g cukru i 1/4 kostki masła. Wszystko wymieszać i wygniatać palcami aż powstaną grudki.
Rano dodać 2 szklanki mąki i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką lub ręką aż powstanie jednolita masa. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Na wierzch dajemy połówki śliwek (skórką do dołu) i Posypać kruszonką. Ciasto pieczemy koło 1 godz. w temp. 170-180 st.