Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,prosta dorożdżóweczka z wiśniami i kruszonka . Zrobi nawet początkujący . przepis mojej cioci
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Drożdże rozmieszać z( 250ml )cieplym mlekiem trochę maki ,cukru ok 2 łyżki . Mieszać na konsystencję gęstej śmietany ,odstawić do wyrośnięcie ok.30minut . Reszte mleka rozpuścić z margaryna i reszta cukru i odstawić do wystygnięcia. Jak ostygnie wbić jajka ,resztę maki i dodać wyrośnięte drożdże,delikatnie mieszać. Ubijać tłuczkiem ciasto musi być gęste.wylac na blaszkę i palcami rozprowadzić odstawić odstawić wyrośnięcia na ok 30 min . nagrzać piec na 200stopni i po dodaniu owoców i posypaniu kruszonka wstawić na 20 -25 min owoce wiśnie dobrze obsypać maka aby nie opadły . kruszonka Masło wyjęte z lodówki zagniatamy z reszta składników