Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, zawsze się udaje.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Drożdże rozdrobnić w misce. Następnie należy zalać je zagrzanym mlekiem i dobrze rozpuścić w nim. Mleko nie może być zagotowane.
Zmiksować 6 jaj, szklankę cukru, szklankę oleju.
Połączyć drożdże i mleko ze zmieszanymi jajami cukrem i olejem. Całość zasypać 1 kg mąki, przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Po upływie godziny całość wymieszać, najlepiej ręką, następnie posypać kruszonką[ margaryna+ 3 łyżki mąki+ cukier (możliwe że będzie konieczne dodanie poszczególnych składników, co okaże się w miarę wyrabiania kruszonki)]
Piec w temperaturze 170*, przez 40 min. Smacznego:)