Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnie nim cały dom . Łatwy do zrobienia.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Mleko podgrzej , połącz z łyżką cukru i drożdżami. Odstaw.
Masło podgrzej , ostudź. Białka ubij. Żółtka utrzyj z resztą cukru.Dodaj wyrośnięte drożdże ,mąkę i masło , wyrób.Dodaj pianę i rodzynki, delikatnie wymieszaj. Odstaw.
Kruszonka : zimne masło , cukier i mąkę połącz.Gdy ciasto wyrośnie , włóż do natłuszczonej blachy. Posyp kruszonką. Piecz około 40 minut w temp. 180 stopni .