Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe bułeczki z twarogiem w każdym wydaniu są pyszne. Ciężko jest im się oprzeć.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 425
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1217
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 425
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1217
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Drożdże, cukier i ciepłe mleko dokładnie wymieszać. Odstawić i przykryć ściereczką do wyrośnięcia. Mąkę, roztopione masło, jaja i sól oraz drożdże umieścić w misie i wyrobić ciasto. Ponownie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Gdy ciasto wyraźnie zwiększy swoją objętość należy je rozwałkować na prostokątny placek o wymiarach ok 30x60cm. Cały płat równomiernie smarujemy masa twarogową. 1/3 ciasta zaginamy do środka, a następnie przykrywamy kolejną 1/3 wolną warstwą ciasta. Powstały długi, wąski prostokąt dzielimy ostrym nożem na 12 części. Każdą część skręcamy w połowie długości. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st C. Jeszcze ciepłe bułeczki polewamy lukrem.