Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 98
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 505
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 98
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 505
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem waniliowym, rozprowadzić odrobiną ciepłego mleka i pozostawić w ciepłym miejscu około 10 minut. Następnie wsypać mąkę, dodać żółtka, olej, wlać resztę letniego mleka, wyrobić ciasto i połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Jeszcze raz odstawić w ciepłe miejsce na kilka minut do wyrośnięcia , po czym smażyć z obu stron na teflonowej patelni. Gotowe naleśniki smarować dżemem lub serem i zawinąć w ruloniki.