Drożdżowe ciasto,na rogaliki lub makowce.

Drożdżowe ciasto,na rogaliki lub makowce.
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Fajne bo nie trzeba czekać aż wyrośnie.

Składniki

Przygotowanie

  1. jaja ubić ze śmietaną

  2. drożdże rozetrzeć z cukrem

  3. mąkę posiekać z margaryną

  4. połączyć wszystkie składniki razem i zarobić ciasto.

  5. ta ilość ciasta wystarcza na upieczenie 3 strucli makowych lub na ok.40 rogalików

  6. ja upiekłam tym razem rogaliki, do rogalików potrzebna jest marmolada/ok.300g

Komentarze do przepisu (2)

irma 11 marca 2012
W taki sposób nie robiłam drożdżowego, zabieram do ulubionych i wypróbuję na święta.
Rogaliki wyszły Ci... Czytaj całość »
W taki sposób nie robiłam drożdżowego, zabieram do ulubionych i wypróbuję na święta.
Rogaliki wyszły Ci bardzo zgrabne, mnie rzadko takie wychodzą.5
Konto usunięte 12 marca 2012
Piekne rogaliki ,przepis rzeczywiście ciekawy-do wypróbowania
Składniki
Składniki