Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowaty posmak, rumiany wygląd i mały rozmiar - to zalety tych babeczek. Nie wymagają też zbyt wielkiego nakładu pracy. Z podanych proporcji wyszły mi dwadzieścia dwie muffinki.
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 104
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 58
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Do jogurtu dodać pokruszone drożdże i cukier. Dokładnie je utrzeć z jogurtem. Następnie przelać do mąki. Dodać jajka i pokrojone w kostkę masło. Przykryć na kilka minut ściereczką. Kiedy drożdże zaczną pracować wyrobić ciasto. Jeszcze przez jakiś czas niech będzie przykryte ściereczką. Następnie rozwałkować na stolnicy podsypując mąką. Wykrawać koła kubkiem. Na każde położyć śliwkę bez pestki. Formować kulki. Umieszczać w papierowych papilotkach, a te w foremce do muffinek. Jeszcze kilka minut poczekać aż podrosną. Wierzch posmarować ciepłą wodą. Piec 25-30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu lukier z cukru pudru i soku z cytryny.