Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowe zraziki nadziewane fasolką szparagową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Filet z kurczaka myję i osuszam. Następnie dzielę go na cztery cienkie plastry. Każdy oprószam przyprawami. Odstawiam na bok na 20 min. W tym czasie przygotowuję fasolkę: odcinam końcówki i gotuję ją w lekko osolonej wodzie (ok. 15 minut, na półtwardo).
Plastry mięsa smaruję z jednej strony musztardą. Następnie rozkładam na nich po kilka ugotowanych fasolek. Między fasolki wkładam po 1-2 słupki żółtego sera. Kotleciki zwijam, formując roladki. Aby się nie rozpadły, spinam je wykałaczkami.
Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Polewam je śmietanką, oprószam posiekaną natką i przyprawami. Wstawiam do piekarnika. Piekę ok. 30 minut w 180 st.Źródło: Tina