Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 64
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Do tego rodzaju donutów potrzebna specjalna forma sylikonowa .Do dużej miski wbijam jajka ,cukier ubić chwilę dolewam rozpuszczone masło ,przestudzone chwilę mieszamy dolewamy teraz maślankę, skórkę z cytryny ,przesiewamy suche składniki ,mieszamy .Masę przelewamy so rękawa cukierniczego aby łatwiej napełniać formę do donutów do 3/4 wysokości bo wyrosną .Wstawiamy do nagrzanego 175st pieczemy je ok 15-17 minut .Ciepłe możemy wyjąć ,ostudzić polać lukrem dowolnie udekorować ,są pyszne .