Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kisiel to bardzo popularny deser, można go łatwo zrobić z wielu owoców. Dzisiaj jednak proponuje Wam przepyszny kisiel z żurawiny. Kisiel o pięknym kolorze, wspaniałym smaku i zdrowy. Taki domowy kisiel to łatwy do przygotowania deser, który na pewno będzie mniej kaloryczny od innych kupnych deserów. Kisiel z żurawiny to również świetna propozycja wigilijnego lub świątecznego deseru.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Żurawinę zalać 3 szklankami wody i zagotować. Gotować dziesięć minut od zagotowania. Do gotującej się żurawiny dodać goździki i jeszcze chwile pogotować.
iedy żurawina zmięknie i zacznie się rozpadać, garnek zdjąć z grzania i żurawinę wraz z sokiem przetrzeć przez sito. Do tak przygotowanej żurawiny dodać miód, dobrze wymieszać i ponownie zagotować.
W 1/3 szklanki zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do gotującego się płynu żurawinowego. Całość dobrze wymieszać i pogotować następne dwie minuty. Gęstniejący kisiel przelać do miseczek. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!