Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy czekoladowy makaron na żółtkach, z ciemnym kakao i oliwą z dodatkiem chili to wspaniały dodatek do słodkich dań z owocami.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 66
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 66
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Makaron czekoladowy: Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Zawijamy w foliowy woreczek i odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Ciasto dzielimy na 4-5 części. Wałkujemy na cienki placek, a następnie kroimy w cienkie długie paski. Jeśli mamy możliwość warto użyć maszynki do makaronu. Gotowy makaron układamy na stolnicy posypanej ciemnym kakao, by się nie pozlepiał. Makaron gotujemy około 2-3 minut w osolonym wrzątku. Sos jogurtowy: Do jogurtu dodajemy startą czekoladę, wiórki kokosowe, cukier puder i sól. Całość dokładnie mieszamy. Ugotowany makaron polewamy obficie sosem jogurtowym, posypujemy plasterkami truskawek, płatkami kokosowymi i listkami mięty. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego.