Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy budyń bardzo łatwo zrobić. Wystarczy kilka składników, które zazwyczaj każdy posiada w swojej kuchni.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Wykonanie budyniu; 2 szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrem. W pozostałym mleku mieszamy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Na gotujące mleko z cukrem i masłem wlewamy rozrobione mleko z mąką i żółtkami. Mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze około pół minuty. Zrobienie tapioki; Torebki herbaty wrzucamy na gotującą się wodę. Gdy puszczą esencję, wyjmujemy i wsypujemy suchą tapiokę. Gotujemy na małym ogniu, aż zrobi się przeźroczysta. Pod koniec dopiero dodajemy cukier. Przelewamy na sitku zimna wodą.