Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane pralinki kokosowe z migdałem w środku to jedne z najbardziej popularnych słodyczy. Takie pyszności, w zdrowszej wersji możesz przygotować samodzielnie. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka składników, zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i gotowe. Domowe rafaello zachwycają intensywnym aromatem kokosa, a dodatek czekolady wynosi je na wyższy poziom smaku. Koniecznie wypróbujcie naszą propozycję.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 46
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Pastę kokosową lekko podgrzej. Przełóż do miski wraz z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj ser mascarpone i słodzik, wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Nabieraj porcje masy i formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, w środek każdej pralinki włóż migdał.
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej.
Domowe rafaello zanurzaj w czekoladzie, odstawiaj do zastygnięcia. Każdą z pralinek, przed zastygnięciem czekolady obsyp dodatkowo wiórkami kokosowymi.