Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6511
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6511
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 324
Składniki
Czas przygotowania 40 minut Cena porcji ok. 2,80 zł
Cukinię i papryki kroję w kostkę, a marchewkę w talarki. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i rozdrabniam. Warzywa wrzucam do garnka, zalewam szklanką wody i duszę do miękkości. Cebulę siekam, podrumieniam na patelni i dodaję do gotujących się warzyw.
Kiełbasę kroję na talarki i obsmażam na oleju z każdej strony. Gdy warzywa są miękkie, wrzucam kiełbasę, dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku pieprzem, solą, vegetą i bazylią.
W słoiczku roztrzepuję 2 łyżki mąki z 1/4 szklanki zimnej wody. Wlewam do lecza i gotuję przez chwilę. Podaję z ryżem lub makaronem.Źródło: Rewia