Domowe krówki kruche

Przepis dnia 2012-09-27
Domowe krówki kruche
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Natka43
Kruche , słodkie i proste w przygotowaniu

Składniki

  • mleko, 2 szklanki
  • cukier, 2 szklanki
  • margaryna, 125 g
  • cukier wanilinowy, 1 op.

Przygotowanie

  1. Do garnka wrzucamy margarynę, mleko oraz cukry. Mieszać tak długo aż masa będzie miała kolor brązowy, trwa to mniej więcej 1h, pod koniec gotowania zwiększyć gaz i mieszać energicznie. Masa jest gotowa gdy jest gęsta i szybko zastyga.Gotową masę wlać do przygotowanego naczynia (należy robić to dość szybko , bo masa szybko zastyga), kroić letnie, pakować w papierki lub włożyć do słoiczka. Smacznego !

Komentarze do przepisu (4)

babciaaneczka 24 września 2012
Dałabym jednak masło zamiast margaryny, różnica w koszcie niewielka, ale w smaku duża. Pozdrawiam.
rosse 25 września 2012
Wyglądają uroczo:)
iz214 27 września 2012
wow! pysznie wyglądaja!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mleko, 2 szklanki
  • cukier, 2 szklanki
  • margaryna, 125 g
  • cukier wanilinowy, 1 op.
Składniki