Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krówki to jedne z ulubionych smakołyków dzieci i dorosłych. Krucha skórka i lekko ciągnące się wnętrze to cechy charakterystyczne tych cukierków. Stanowią prawdziwą bombę kaloryczną, ale jak żadne inne słodycze, poprawiają humor i samopoczucie na cały dzień. Domowe krówki są wolne od sztucznych dodatków i barwników – są naturalnie smaczne i słodkie. Miej zawsze jedną przy sobie, by w razie potrzeby uzupełnić energię.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 223
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 286
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 223
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 286
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 100
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2172
Składniki
Wszystkie składniki umieść w dość sporym garnku i pogrzej do rozpuszczenia cukru i masła.
Gotuj całość na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając, przez ok. 2 godziny. Po tym czasie masa powinna mieć konsystencję bardzo gęstego budyniu.
Odstaw garnek z ognia i mieszaj jeszcze przez 2-3 minuty, by pozbyć się wszystkich bąbelków i grudek.
Do masy możesz też dodać ulubione dodatki: mak, kakao, tarte migdały.
Foremkę o wymiarach 20x20 cm wyłóż przezroczystą folią spożywczą. Wylej na nią masę krówkową.
Wstaw foremkę do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po ostygnięciu i stwardnieniu masy, ostrym nożem wycinaj domowe krówki. Mogą mieć dowolne rozmiary i kształty.
Gotowe cukierki możesz zapakować w celofanowe papierki lub schować w szczelnej puszce. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.