Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowe knoppersy"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>
35 min • Porcja 510 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 14-16 porcji
Masa jasna: mleko z cukrem podgrzewam, by cukier się rozpuścił. Studzę. Dodaję do zmiksowanej margaryny. Wsypuję mleko w proszku. Miksuję.
Masa orzechowa: masło miksuję z kremem orzechowym. Mieszam z uprażonymi wcześniej orzechami. Polewa: podgrzewam śmietanę i rozpuszczam w niej kostki czekolady.
Na pierwszy wafel wykładam masę orzechową, przykrywam drugim waflem, smaruję go masą jasną. Dociskam kolejnym waflem. Wierzch pokrywam polewą. Chłodzę, by masy dobrze stężały.Źródło: Kobieta i życie