Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe jagodzianki z mnóstwem owoców.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
500g mąki pszennej typ 550, 250 ciepłego mleka, 8g suchych drożdży, 100g masła,1 jajko, 4 łyżki cukru zagniatamy w ciasto. Odstawimy do wyrośnięcia na ok godzinę.
Do jagód dodaję mąkę ziemniaczaną oraz cukier/ksylitol
Ciasto dzielę na części ok.80 gram i czekam 20 minut, aż urośnie. Nadziewam ciasto jagodami. Przygotowuje kruszonkę z masła, mąki oraz cukru/ksylitolu. Piekę na 180 C grzanie góra-dół do złotego koloru.