Domowe czekoladki

Domowe czekoladki
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Do ich wykonania używam foremek do lodu.

Składniki

  • tabliczka gorzkiej czekolady - 100 g
  • tabliczka białej czekolady - 100 g
  • suszona żurawina - 20 g

Przygotowanie

  1. Połowę gorzkiej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, uważając by się nie zagotowała.

  2. Małą łyżeczką rozlewamy czekoladę do każdego wgłębienia foremki. Na wierzchu kładziemy po 1 sztuce suszonej żurawiny.

  3. Całą tabliczkę białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozlewamy do otworów foremki (na ciemną warstwę).

  4. Rozpuszczamy drugą połowę gorzkiej czekolady i dolewamy do wgłębień.

  5. Wyrównujemy powierzchnię, aby czekolada dokładnie wypełniła wgłębienia.

  6. Chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 21 września
Pyszności :)
Składniki
  • tabliczka gorzkiej czekolady - 100 g
  • tabliczka białej czekolady - 100 g
  • suszona żurawina - 20 g
Składniki