Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na domowe, pachnące kokosem czekoladki - zdrowsze i mniej kaloryczne od tych, które możemy kupić w sklepie. Czekoladki rozpływają się w ustach i są świetnym zamiennikiem sklepowych łakoci.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Z podanych proporcji składników możemy przygotować 1 czekoladkę. Jeśli chcemy przygotować ich więcej, proporcje powiększamy o interesującą nas ilość czekoladek. A czekoladki przygotowujemy następująco: W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy razem z cukrem brzozowym*. Następnie dodajemy kakao i energicznie mieszamy do momentu dobrego połączenia się składników. Całości nie podgrzewamy zbyt długo, aby uniknąć przypalenia. * zamiast cukru brzozowego możemy użyć także miodu. Powstałą masę przelewamy do foremek silikonowych i schładzamy w lodówce około 30 - 35 minut. Gdy czekoladki stwardnieją, wyciągamy je z foremek i przechowujemy w lodówce, aby uniknąć ich roztopienia w temperaturze pokojowej.
Życzę smacznego! :)