Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Croissanty w ostatnim czasie stały się bardzo modne. W sumie to nie dziwię się. Są to pyszne rogaliki na bazie ciasta francuskiego z przeróżnymi dodatkami. Moją ulubioną wersją są oczywiście croissanty z dodatkiem czekolady. Jednak czemu nie upiec domowych rogalików francuskich. Wersja domowa pysznych croissantów jest naprawdę prosta i pozwala na dodawanie i bawienie się smakami. Croissanty doskonale smakują same, jak i z dodatkiem masła czy dżemu. Polecam nie tylko na śniadanie!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wersja bez dodatków: Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Wyjmujemy z opakowania. Ciasto dzielimy na średnie trójkąty. Każdy trójkąt zawijamy od dłuższego boku. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 190 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy. W czekoladzie maczamy końcówki naszych rogalików. Wersja z dodatkami: Gotowe ciasto francuskie rozmrażamy. Wyjmujemy z opakowania. Ciasto dzielimy na średnie trójkąty.Po środku każdego trójkąta układamy po małej łyżce kremu lub marmolady. Każdy trójkąt zawijamy od dłuższego boku. Układamy na blaszce do pieczenia przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy 10 minut w 190 stopniach. Studzimy. Czekoladę roztapiamy. W czekoladzie maczamy końcówki naszych rogalików. Smacznego!