Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, owocowe - można się od niego uzależnić :) Jest po prostu doskonałe. Robi się je szybko – pomimo, że ciasto trzeba zagnieść. Jest słodkie, wilgotne, dzięki owocom i słodkie – jak dla mnie ciasto idealne!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Składniki ciasta zagniatamy (margaryna zimna). 2/3 ciasta wykładamy na prostokatną blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ciasto trochę się klei do rąk, dlatego ręce oprószam mąką). Na górę układamy połówki śliwek - skórką do dołu. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę, dodajemy 2 łyżki mąki, miksujemy i wykładamy na śliwki. Na pianę rwiemy kawałki pozostałego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Posypujemy cukrem pudrem.