Domowe batoniki

Domowe batoniki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Mała przekąska do pracy, szkoły czy na uczelnię. Przygotowanie jest naprawdę łatwe i szybkie. Na dodatek są znacznie zdrowsze niż te ze sklepowej półki. Polecam.

Składniki

  • 100 g rodzynek niesiarkowanych
  • 100 g daktyli
  • 100 g amarantusa ekspandowanego
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 100 g migdałów
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g masła

Przygotowanie

  1. Migdały zalać gorącą wodą. Po kilkunastu minutach wodę odlać, a z migdałów zdjąć skórkę. Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na kilka minut. Wodę odlać , a daktyle pokroić. Cukier, miód i masło rozpuścić
    w garnuszku na gazie. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie w misce.
    Keksówkę o wymiarach 30x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę. Wygładzić powierzchnię. Dać do lodówki na całą noc. Następnego dnia pokroić na batoniki.

Komentarze do przepisu (23)

bryssska 21 lutego 2019
Cudne są ;-D
Nevermore 21 lutego 2019
Fajny przepis i żeby się w domu nie nudzić, zabieram ten przepis ze sobą ;) Pysznie się zapowiada, mniam... Czytaj całość »
Fajny przepis i żeby się w domu nie nudzić, zabieram ten przepis ze sobą ;) Pysznie się zapowiada, mniam :)
Gorzej będzie wytrzymać do następnego dnia i już widzę tą biedną lodówkę otwieraną co jakiś czas :D
fafiatko 21 lutego 2019
Najlepsze! a ile smacznych skladnikow!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 100 g rodzynek niesiarkowanych
  • 100 g daktyli
  • 100 g amarantusa ekspandowanego
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 100 g migdałów
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 100 g masła
Składniki