Dietetyczne serniczki z serków wiejskich na spodzie z płatków owsianych

Dietetyczne serniczki z serków wiejskich na spodzie z płatków owsianych
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Danie niskokaloryczne, dobre dla osób na diecie, liczących kalorie i dla wszystkich, którzy cenią sobie dobry smak, małą ilość składników i szybkość przygotowywania dania.

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane łączymy z margaryną i wyklejamy dno najlepiej silikonowych foremek.

  2. Oddzielamy żółtko od białka. Żółtko ubijamy z cukrami, następnie dodajemy serki, później budyń cały czas miksując. Na koniec ubijamy na sztywno pianę z białek i łączymy delikatnie z masą serową (za pomocą zwykłej łyżki)

  3. Ciastem wypełniamy foremki i pieczemy prze 20-25min w 180st.C.

Komentarze do przepisu (3)

irma 25 stycznia 2013
Lekkie, smaczne i apetyczne.Super.
sereberko80 25 stycznia 2013
brzmi zachęcająco :-) do wypróbowania
ZPamiDietetyka 25 stycznia 2013
Dziękuję :)
Składniki