Dietetyczne raffaello z kaszą manną - pyszne!

Dietetyczne raffaello z kaszą manną - pyszne!
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Warto zrezygnować z ciężkich, kremowych ciast na rzecz lżejszych i zdrowszych przekąsek, równie skutecznie zaspokajających apetyt na słodycze. Te niepozorne kuleczki są pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach. A co najważniejsze - są bardzo zdrowe i dozwolone nawet na diecie.

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 3/4 szklanki kaszy manny (125g)
  • 1/4 szklanki cukru lub słodzik
  • 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych
  • około 30 sztuk migdałów (można pominąć)

Przygotowanie

  1. Do garnka przelewamy wodę i mleko, dodajemy cukier i kaszę mannę. Gotujemy na małym ogniu, nieustannie mieszając, do czas aż kasza mocno zgęstnieje. Trwa to około 2-3 minuty od momentu zagotowania.

  2. Do gorącej kaszy dodajemy 1/2 szklanki wiórków kokosowych, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Z ciepłej (ale nie gorącej) kaszy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, w środku każdej umieszczamy migdał. Obtaczamy w wysypanych na talerzyku wiórkach kokosowych.

  3. Chłodzimy w lodówce minimum kilka godzin (najlepiej całą noc).

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 18 lutego 2018
Jakie fajne :) Uwielbiam :)
Składniki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 3/4 szklanki kaszy manny (125g)
  • 1/4 szklanki cukru lub słodzik
  • 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych
  • około 30 sztuk migdałów (można pominąć)
Składniki