Dietetyczne i lekkie batoniki musli

Dietetyczne i lekkie batoniki musli
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sereberko80
Bardziej lekko i dietetycznie chyba się nie da :-) batoniki bez mąki i tłuszczu. Lekka i pełnowartościowa przekąska, nie tylko dla tych, co na diecie :-)

Składniki

  • musli, ok. 2 szkl.
  • otręby, 0,5 szkl.
  • mleko skondensowane niesłodzone light, 200 ml
  • jajka, 2
  • cukier, 3-4 łyżki
  • pestki dyni, ziarna słonecznika,suszona żurawina

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać delikatnie z cukrem i wymieszać z mlekiem. Wsypać musli, otręby i bakalie, dokładnie wymieszać i odstawić na 15 min. Po tym czasie jeszcze raz wymieszać. Masa powinna być gęsta i wchłonąć prawie cały płyn. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Mieszankę wysypać na blachę (30x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia, docisnąć łyżką i piec 25-30 min. Po przestudzeniu pokroić i zajadać, smacznego :-)

Komentarze do przepisu (11)

Konto usunięte 04 lutego 2013
faktycznie dietetyczne są, musze wypróbować jak smakują w stosunku do tych moich :)
Konto usunięte 04 lutego 2013
Pyszne ,zdrowe i pełnowartościowe - zrobię na zapas :))
Konto usunięte 04 lutego 2013
Szukałam od jakiegoś czasu czegoś w tym stylu wielkie dzięki Sreberko zabieram do schowka :-)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • musli, ok. 2 szkl.
  • otręby, 0,5 szkl.
  • mleko skondensowane niesłodzone light, 200 ml
  • jajka, 2
  • cukier, 3-4 łyżki
  • pestki dyni, ziarna słonecznika,suszona żurawina
Składniki