Dietetyczne ciasteczka

Dietetyczne ciasteczka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Ciasteczka łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Nie używałam cukru. A mimo to, dzięki jabłkom, są wystarczająco słodkie. Moja rodzina za nimi przepada.

Składniki

  • 1 szkl. płatków owsianych 1szk.=250 ml
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szkl. otrąb
  • 2 jajka wiejskie
  • 2 jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/3 szkl. oleju rzepakowego

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane, otręby, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dać do miski. Wbić jajka. Dodać starte na tarce o dużych oczkach (i wymieszane z cynamonem) jabłka. Wlać olej. Całość wymieszać łyżką. Ciastka układać na blaszce (zaopatrzonej w papier do pieczenia) przy pomocy dwóch łyżek.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 15 minut, aż ciasteczka się zrumienią.

Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 07 czerwca
Taki sklad ciastek to az milo sie czyta! na lekko i smacznie!
kucharka-amatorka 08 czerwca
Dziękuję.
Składniki
  • 1 szkl. płatków owsianych 1szk.=250 ml
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szkl. otrąb
  • 2 jajka wiejskie
  • 2 jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/3 szkl. oleju rzepakowego
Składniki