Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś propozycja na prosty ale bardzo wykwintny deser,aksamitny i mocno czekoladowy .Bardziej czekoladowo juz być nie może...
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 235
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 806
Składniki
Czekoladę kruszymy, przekładamy do miski i stawiamy na rondelku z gorącą wodą, mieszając delikatnie od czasu do czasu aż się rozpuści, odstawiamy na bok. W międzyczasie rozcieramy żółtka z połową cukru i ubijamy śmietankę. Natomiast białka z resztą cukru ubijamy na sztywną pianę. Następnie delikatnie łączymy piankę z białek z ubitą śmietaną . Dodajemy utarte z cukrem żółtka, a na samym końcu delikatnie wlewamy czekoladę. Całość mieszamy do momentu wymieszania się składników, nasz mus powinien nabrać lekko brązowego koloru. Na koniec całość przelewamy do salaterek lub pucharków i odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki. Smacznego !! Porada Możemy podawać udekorowane owocami, bitą śmietaną lub miętą wedle upodobań. Dobrze jest robić w niezbyt dużych naczyniach, ponieważ jest bardzo słodki i ciężko zjeść cały.