Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deserowa sałatka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27495
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1250
Składniki
czas 25 min; porcja – 270 kcal, cena 2 zł
Pomarańcze i grejpfruty sparz wrzątkiem, starannie wyszoruj i obierz ze skórki (jedną pomarańczę możesz zostawić ze skórką). Owoce pozbaw białych błonek i pokrój w plasterki lub podziel na cząstki.
2Mandarynki umyj, obierz. Podziel na cząstki. Jeśli owoce mają pesteczki, usuń je. Połącz w dużej misce z pozostałymi cytrusami. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut. W tym czasie płatki migdałowe zrumień krótko na suchej patelni.
Schłodzoną sałatkę rozłóż do 4 salate rek. Owoc granatu umyj, obierz, podziel na pestki. Posyp nimi każdą porcję sałatki. Dodaj uprażone płatki migdałów i skórkę ze sparzonych limonek. Na koniec polej miodem.Źródło: Świat kobiety