deserki rocher

deserki rocher
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składników;) Zapraszam na mojego bloga...nie tylko o gotowaniu! www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150 stopni. Wykładam blachę do pieczenia pergaminem lub folią aluminiową.

  2. Migdały mielę w mikserze (bardzo krótko aby nie wyszedł miał)

  3. Do garnuszka wlewam wodę z cukrem…

  4. Doprowadzam do wrzenia. Gotuję jeszcze około 5 minut. Zdejmuję z ognia i wrzucam pokruszone migdały

  5. Rozsmarowuję migdały po pergaminie lub po folii aluminiowej

  6. Prażę 15-20 minut. Migdały muszą stać się kruche, suche i złociste.

  7. W rondelku rozpuszczam czekolady w lekko wrzącej wodzie.

  8. Mieszam do całkowitego ich rozpuszczenia.

  9. Ostudzone migdały wrzucam do rondelka z czekoladą i delikatnie mieszam, aż wszystkie pokryją się czekoladą.

  10. Nakładam masę do uprzednio przygotowanych foremek. Pozwólcie deserkom ostygnąć… ( jak dacie radę;) )

Komentarze do przepisu (2)

karolciaa 29 stycznia 2013
Chrupiący karmel...czekolada...migdały...mmmmm....To musi być pyszne :)
Maudie 29 stycznia 2013
świetne,muszę zrobić:)
Składniki
Składniki