Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu deser w biało-czerwonych barwach.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Truskawki myjemy, kroimy na kawałki. Kilka odkładamy do dekoracji.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.
Na dnie pucharków układamy kawałki owoców. Zalewamy galaretką i wstawiamy do lodówki pod skosem do stężenia.
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem.
Na warstwę galaretki nakładamy bitą śmietanę. Gotowy deser ozdabiamy truskawkami.