Deser z tapioki i mango

Przepis dnia 2014-10-15
Deser z tapioki i  mango
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Kolejna propozycja na deser z tapioki

Składniki

  • 400 ml mleka waniliowego
  • 1/3 szklanki tapioki ( perełka duża )
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 laska wanilii
  • szczypta soli
  • 1 mango
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Tapiokę zalałem mlekiem waniliowym , odstawiłem na godzinę . Po tym czasie dodałem cukier , wanilię oraz szczyptę soli , zagotowałem. Gotowałem na małym ogniu 12 –15 minut , aż perełki tapioki zrobiły się przezroczyste i miękkie.
    W międzyczasie umyłem mango , obrałem , wydrążyłem miąższ, dodałem sok z cytryny i zmiksowałem. Odstawiłem do lodówki .
    Ugotowaną tapiokę wyporcjowałem . Pozostawiłem do zgęstnienia kilka minut , nałożyłem na wierzch warstwę musu z mango. Udekorowałem . Odstawiłem do schłodzenia do lodówki.

Komentarze do przepisu (6)

Irys-1260 12 października 2014
Wygląda bardzo smacznie.
Konto usunięte 12 października 2014
Muszę w końcu zakupić tą tapiokę :) deser obłędnie doskonały :)
Futka 13 października 2014
Niebiańsko smaczny deser :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 ml mleka waniliowego
  • 1/3 szklanki tapioki ( perełka duża )
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 laska wanilii
  • szczypta soli
  • 1 mango
  • sok z cytryny
Składniki