Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z serków i galaretek w szklankach z efektownym ulożeniem składników
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4804
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4804
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 230
Składniki
Przygotować 2 galaretki agrestowe w 3 szklankach wody. Gdy zaczną tężeć przelać je do pucharków i wstawić do lodówki. Pucharki ustawić pod kątem opierając o ścianki lodówki, aby po zastygnięciu galaretka była w pucharku "pod kątem". Do galaretki można dodać dowolne owoce.
1galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance goracej wody. Gdy ostygnie i zacznie tężeć połączyć ją z 3 serkami DANIO. Na zastygniętą galaretkę agrestową wyłożyć serek i wstawić do lodówki do stężenia.
1 galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wody i odstawic do zastygnięcia.
Na zastygnietym serku ułożyć dowolne owoce i zalać zimną galaretką truskawkową. Ponownie schłodzić. Smacznego!