Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 43
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 144
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 106
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 43
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 144
Składniki
Płatki jaglane przelać ciepłą wodą na sicie, żeby straciły goryczkę. W garnuszku zagotować mleko i dodać płatki. Chwile pogotować, mieszać. Płatki gotują się błyskawicznie. Wyłączyć gaz i pozwolić, żeby płatki wchłonęły mleko. Przełożyć do misy blendera i dodać cukier i sok z limonki. Dokładnie rozdrobnić. Część, 1/3 masy przełożyć do pucharka/ pucharków, a 1/3 masy do miseczki. Na białą masę położyć po kilka wiśni oprószonych cukrem pudrem. Do pozostałej masy dodać połamaną czekoladę. Ponownie rozdrobnić. Masę przełożyć do pucharka/ pucharków. Na ciemniej masie poukładać wiśnie. Przykryć jasną masą z miseczki i udekorować wiśniami, miętą. Schłodzić. Dzięki mrożonym wiśniom czas chłodzenia jest krótszy. Smacznego.