Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser z pieczonych jabłek i owsianki"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24044
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24044
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, posyp bakaliami, cukrem i cynamonem. Na wierzchu ułóż plasterki masła. Całość wstaw do gorącego piekarnika na 20 minut.
Mleko wlej do garnka, wsyp płatki, dopraw solą i ugotuj do miękkości. Gotową owsiankę nałóż do salaterek. Na niej umieść upieczone jabłka. Całość polej wytworzonym w trakcie pieczenia sosem i obłóż ciepłymi bakaliami.
<strong>Przepis nadesłała: Jadwiga Kwiek</strong>Źródło: Kurier TV