Deser z madarynkami i winogronami

Deser z madarynkami i winogronami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
U mnie w domu spałaszowano go, gdy tylko pojawił się na stole. Polecam!

Składniki

  • około 20 biszkoptów
  • 3 mandarynki
  • 1 mała kiść białych winogron
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 galaretka przezroczysta o smaku winogronowym

Przygotowanie

  1. W 11/2 szklanki gorącej, przegotowanej wody, rozpuścić galaretkę. Wystudzić. Następnie dać do lodówki. Gdy zacznie zastygać, wymieszać dokładnie z jogurtem. W ten sposób powstanie biały krem. Można go jeszcze dać na 1-2 minuty do lodówki, aby stężał.
    Następnie składać deser. Na dno pucharków biszkopty całe lub pokruszone. Na to warstwa kremu, rozebranych na cząstki mandarynek i znów krem. Na wierzch umyte winogrona. Deser przyozdobić biszkopcikiem.
    Można podawać od razu.

Komentarze do przepisu (11)

Maudie 14 stycznia
Ale mi apetytu narobiłaś:)
fafiatko 14 stycznia
Bardzo apetyczne, jutro zrobie na sniadanie!
kulinarnagosia 16 stycznia
Pyszności! Jutro robię zakupy i będę rozkoszować się tym smakiem :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • około 20 biszkoptów
  • 3 mandarynki
  • 1 mała kiść białych winogron
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 1 galaretka przezroczysta o smaku winogronowym
Składniki