Deser z granatem

Deser z granatem
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Deser z granatem absolutnie nie wybuchowy.

Składniki

  • serek truskawkowy typu skandynawskiego - 250 g
  • galaretka truskawkowa - 1 op.
  • galaretka przezroczysta - 1 op.
  • owoc granatu - 1 szt.
  • śmietanka 30% - 250 ml
  • cukier puder - 2 łyżki

Przygotowanie

  1. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek mieszamy z tężejącą galaretką. Wlewamy na dno pucharków i chłodzimy w lodówce.

  2. Z granatu wyjmujemy nasiona i wsypujemy je na wierzch masy serowej. Przezroczystą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zalewamy nią nasiona granatu.

  3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Ozdabiamy deser.

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 21 czerwca
Super :)
Składniki
  • serek truskawkowy typu skandynawskiego - 250 g
  • galaretka truskawkowa - 1 op.
  • galaretka przezroczysta - 1 op.
  • owoc granatu - 1 szt.
  • śmietanka 30% - 250 ml
  • cukier puder - 2 łyżki
Składniki